Het boek ‘The Temple of High Magic’ van Ina Cüsters-van Bergen wordt uitstekend ontvangen in de USA en Groot Britanie:

‘The Temple of High Magic, het eerste boek van Nederlands bekendste magiër Ina Cüsters-van Bergen, is overweldigend ontvangen in zowel de USA als in Groot Britanië. Het boek wordt zeer hoog gewaardeerd, door zowel vakmensen uit de traditie als door recensenten van spirituele boeken.

 

 

De “Spirituele Bookclub”:

is een in Hermetica gespecialiseerd forum in de USA, koos het boek ‘The Temple of High Magic’ uit tot boek van de maand. Deze uitverkiezing droeg ertoe bij dat ‘The Temple of High Magic’ hoog in het z.g. ranking system van Amazon terecht kwam.
 

Inner Light Magazine

In de recensie van het “Inner Light Magazine” (het blad van de Society of the Inner Light, opgericht door Dion Fortune) schrijft men;

"Het boek is een uitzonderlijk duidelijke introductie in de Westerse Mysterie Traditie. Zelfs als je een ervaren lezer bent binnen deze traditie, kun je hier nog veel leren, zowel op ethisch en op magisch gebied. De z.g. pathworkings en rituelen binnen de elegante structuur van dit boek zijn uitzonderlijk: de auteur heeft op een hoog niveau een fusie tot stand gebracht tussen de kunst en de wetenschap der hoge magie, overduidelijk gebaseerd op haar jarenlange ervaring.”
 

Magical Buffet

In de review van de ‘Magical Buffet’ concludeert men; “Door het voorwoord van Gareth Knight en de aanbeveling van Dolores Ashcroft-Nowicki wist ik al dat dit boek iets speciaals moest zijn: en… Wauw ja hoor, ik had gelijk!

Dit is de beste introductie in de Westerse Mysterie Traditie die ik heb gelezen, waarschijnlijk zelfs de beste die ooit gepubliceerd werd. Standaard werken zoals geschreven door Dion Fortune en Israel Regardie zijn specialistisch, en lastig voor beginners. Het boek van Ina Cüsters-van Bergen beantwoord diepgaand de vraag waar de Westerse Spirituele Traditie over gaat. Het boek leest gemakkelijk en legt de betekenis van tempels, rituele objecten, gewaden uit, behandelt de Kabbalistische levensboom en meer, meer, meer!

Het boek is zowel interessant voor de generalist, maar is tegelijkertijd ook een springplank voor mensen die serieus met de praktijk aan de slag willen. Koop van dit boek twee exemplaren, om één exemplaar te geven aan iemand die je kent die interesse heeft in de Westerse Mysterietraditie.

 

De recensent Barbara Ardinger schrijft:

Lezers die vertrouwd zijn met de werken van Dion Fortune, Ernest Butler en Ashcroft-Nowicki en Gareth Knight zullen veel vinden in dit boek wat ze herkennen. The Temple of High Magic is een competente introductie tot de Westerse Mysterie Traditie

 

Lees de originele recensies en nog veel meer hier:

Over ‘The Temple of High Magic’
 

Dit boek is een praktische gids die ‘pathworking’ en een scala van andere spirituele technieken, die afstammen van de mysteriescholen uit de antieke oudheid, behandelt.
 

  • Het boek legt de dynamiek van zowel groepsritueel als de solo praktijk uit.
  • Het laat zien dat de tempels der Hoge Magie niet alleen fysieke structuren zijn, maar ook innerlijke werelden, die bewust opgebouwd worden door middel van meditatietechnieken. Hiervoor dien je de sleutelsymbolen van de oude Hebreeuwse en Egyptische tradities te gebruiken.
  • Het legt uit waarom deze meditatieoefeningen en groepsrituelen soms worden aangeduid als de Yoga van het Westen. 
     

Voor het aanbreken van het tijdperk van het christendom, bestonden er in de vroege beschavingen mysterietempels en mysteriescholen. Deze vormden het hart van de spirituele tradities. Men beoefende hier een verzameling aan trainingsmethoden die nu Hoge Magie genoemd worden.

Het settelen van het christendom als staatsgodsdienst van het Romeinse Rijk, leidde tot de vervolging van deze ‘heidenen’. Deze godsdienstoorlog bereikte zijn hoogtepunt gedurende de middeleeuwse Inquisitie.

Deze jarenlange strijd was er de oorzaak van, dat de trainingen ondergronds werden onderwezen en doorgegeven. De kennis over deze spirituele trainingen van antieke mysteriescholen, werd bewaakt door geheime broederschappen. Deze geheime broederschappen traden gaandeweg naar buiten, en het is tegenwoordig weer mogelijk om de actuele technieken en de praktijken van Hermetica te beoefenen.

De Nederlandse versie van haar boek ‘De weg naar de oude mysteriën’ is te bestellen via de reguliere boekhandel, en via het internet. ISBN 978-90-77247-60-0

Over Ina Cüsters-van Bergen

Ina Cüsters-van Bergen is de Magistra van de Hermetic Order Temple of Starlight en werd geïnitieerd tot Derde Graads Adept in de Hermetische Mysterie Traditie door Dolores Ashcroft-Nowicki. Ze woont in Rotterdam, en geeft workshops en lezingen in Europa.